LES PEUPLES LIBRES
LES PEUPLES LIBRES
Forum de la Guilde des Peuples Libres sur Sirannon

AccueilAccueil  portailportail  FAQFAQ  RechercherRechercher  MembresMembres  S'enregistrerS'enregistrer  ConnexionConnexion 

LES PEUPLES LIBRES :: Ressources Humaines, Elfes, Naines et Hobites :: Kogemata panus

Kogemata panus

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant

Auteur Message
harlequinguenevere
Messager de l'auberge solitaire

MessageSujet: Kogemata panus  Posté leJeu Avr 30, 2026 2:45 pm Répondre en citant

Minu elu pole kunagi olnud seotud hasartmängudega. Ma ei tea, kuidas pokkeris käsi teha, ma ei saa aru, miks ruletis on null, ja ainus kord, kui ostsin loteriipileti, kaotasin selle ära enne loosimist. See lihtsalt pole minu teema. Aga elu on imelik – mõnikord satud sa asjade külge, mida sa kunagi ei oodanud.

Kõik algus ühest argipäevast. Tavaline kolmapäev, vihmane nagu Eestis ikka. Olin just lapse magama pannud, naine läks varakult diivanile telekat vaatama, ja mina jäin kööki istuma. Kella peal kuus õhtul. Mõtlesin, et loen veidi uudiseid, aga miski tõmbas mind teisele teele.

Ma ei mäleta täpselt, kuidas ma sinna sattusin. Lihtsalt üks link viis teise, üks mõte viis teiseni. Ja siis avastasin end olevat saidil, mida ma polnud kunagi varem külastanud. See oli lihtne, arusaadav. Ei mingeid vilkuvaid reklaame ega “ainult täna kehtivaid” pakkumisi. Lihtsalt mängud. Otseloomulikult.

Ma olin alati arvanud, et kasiinod on kellegi teise jaoks. Nende jaoks, kes armastavad riske, kes suudavad rahulikult kaotada, kes ei võta asju südamesse. Mina olen vastupidine – murelik, ettevaatlik, kaheksa korda mõtlen enne, kui ühe sammu astun. Aga sel konkreetsel õhtul polnud mul midagi kaotada. Mul oli taskus 15 eurot, mille olin planeerinud oma reedeseks lõunaks. Aga reede oli alles kaugel.

Otsustasin proovida.

See koht, kuhu ma sattusin – https://vavada.solutions/et/ – tundus kohe alguses usaldusväärne. Ei mingit salaplaani. Ma tegin konto, kulus vaid paar minutit. Panin sisse need 15 eurot ja mõtlesin: “Kui see kaob, siis ma lihtsalt ei osta reedel seda kalli kuklit. Mitte maailma lõpp.”

Hakkasin mängima. Valisin kõige lihtsama mängu – midagi kolme rullikuga. Sellist vanakooli värki, kus sa kohe aru saad, mis toimub. Ma keerutasin aeglaselt, igat käiku nautides. See polnud ahnus, see oli lihtsalt... uudishimu. Tunne, nagu hoiaksid kätt loteriiautomaadi küljes, aga ilma selle stressita.

Paarkümmend minutit läks. Mu saldo kõikus üles-alla. Olin korra seitsme euroga miinuses, siis tulin tagasi nulli lähedale. Polnud suurt vahet. Istusin köögis, kuulsin norskamist toast, ja tundsin end kummaliselt rahulikult.

Siis aga juhtus see.

Tegin oma tavapärase panuse – 0,80 eurot. Klõps. Rullikud peatuvad. Kaks sümbolit, kolmas... ma ei uskunud oma silmi. Kolmas sümbol langes täpselt kohale. Võidurida. Ekraanil ilmus number, mis pani mind teist korda vaatama. Mitte sellepärast, et see oleks olnud astronoomiline. Aga sellepärast, et see oli minu jaoks täiesti mõeldamatu. 64 eurot. Üheksast sajast mitte midagi, aga minu mõistes – terve nädala toiduraha.

Hüppasin toolilt peaaegu püsti. Tee jahtus laual. Telekas mängis tasa toas. Ja mina seisin köögis oma telefoniga, suu lahti, nagu oleksin näinud tulnukat. Mu esimene mõte polnud mitte “rohkem!”, vaid “kas ma peaksin nüüd lõpetama?”. Ja ma tegin just seda. Vajutasin välja. Sulgesin mängu. Istusin viis minutit lihtsalt ja hingasin.

See oli imelik. See ei olnud adrenaliin ega joovastus. See oli lihtsalt... rahulolu. See tunne, kui sa ei oota midagi, aga elu annab sulle väikse kingituse. Ma ei suutnud seda kellelegi öelda. Naine oleks arvanud, et ma olen hull. Sõbrad oleks naernud. Hoidsin selle enda teada.

Mõtlesin terve järgmise päeva selle peale. Mitte sellepärast, et ma oleks tahtnud veel. Vaid sellepärast, et ma ei saanud aru, miks see minus nii tugeva tunde tekitas. See polnud raha. See oli üllatus iseendast – et mina, see alati kalkuleeriv inimene, sain kogeda midagi, mis ei allu loogikale.

Nädal hiljem otsustasin uuesti minna. Seekord juba teadlikult. Ma ei tahtnud suurt võitu. Tahtsin lihtsalt testida, kas see tunne oli tõeline. Kas ma suudan seda korrata ilma lootuseta, ilma soovita. Panin sisse 20 eurot. Mängisin aeglaselt, nagu ennegi. Ja teate mis – ma kaotasin. Peaaegu kõik. Aga ma ei tundnud pettumust. Tundsin justkui kergendust. See töötabki nii – vahel võidad, vahel kaotad. Ja mõlemad on osa loost.

Hiljem samal õhtul käisin veel korra – mitte suurte panustega, vaid lihtsalt lõbu pärast. https://vavada.solutions/et/ oli juba mu järjehoidjates. See sai minu “vahel õhtuti, kui lapsed magavad” kohaks. Ma ei muutunud hasartmänguriks. Ma muutusin lihtsalt natuke vabamaks inimeseks.

Kui ma nüüd tagasi vaatan, siis see esimene kogemata võit oli parim, mis mulle juhtuda sai. Mitte 64 euro pärast. Vaid sellepärast, et see õpetas mulle midagi, mida koolid ei õpeta: vahel on kõige parem lihtsalt lasta juhtuda. Mitte sundida. Mitte planeerida. Lihtsalt olla seal, teha väike panus ja vaadata, mis saab.

Ja see on minu lugu. Inimese oma, kes ei tea ruletist midagi, aga sai ühel kolmapäeva õhtul tunda seda kerget õnnetuult. See oli üks kord. Üks hea kord. Ja see on rohkem kui piisav.

Kogemata panus

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut de page

Page 1 sur 1