LES PEUPLES LIBRES Forum de la Guilde des Peuples Libres sur Sirannon
|
 |
|
|
|
| Auteur |
Message |
harlequinguenevere Messager de l'auberge solitaire
|
Sujet: Üks pilet, mis muutus millekski muuks Jeu Mai 14, 2026 12:28 pm |
|
|
Ma ei ole kunagi olnud inimene, kes usub "kerge raha" sisse. Olen ehitusel töötanud piisavalt kaua, et teada – iga euro, mis tuleb, tuleb läbi higi. Mõnikord ka läbi vere, kui sa kogemata haamriga sõrme pihta lööd. See on minu maailm. Lihtne, füüsiline, aus. Nii et kui mu poeg, kes on 19 ja arvab, et teab kõike, tuli ühel õhtul sõnadega "isa, sa peaksid proovima ühte asja", ma olin kohe skeptiline.
Ta rääkis mingist kohast. Ütles, et see on populaarne. Ma küsisin: "Kas sa ise mängid?" Ta ütles: "Vahel. Väikeste summadega." Ma olin natuke pettunud, aga samas – ta on täiskasvanud. Ta otsustab ise. Igatahes, ta andis mulle lingi. Vavada est oli kirjas. Ma panin selle meelde, aga ei teinud kohe midagi.
Kaks nädalat hiljem oli mul vaba õhtu. Naine läks külla oma õele. Poeg oli sõpradega. Olin üksi. Istusin köögis, jõin õlut ja mõtlesin. Ma polnud kordagi proovinud online kasiinosid. Olin alati arvanud, et see on rumal. Aga sel õhtul ma mõtlesin teisiti. Mitte sellepärast, et ma oleksin muutunud. Vaid sellepärast, et mul polnud midagi paremat teha.
Avasin lehe. See tundus korralik. Mitte liiga särav, mitte liiga tume. Registreerisin ennast. Võttis aega umbes kolm minutit. Panin deposiidiks kakskümmend eurot. See oli mu õlle- ja snäkiraha. Olin valmis selle kaotama. Mõtlesin, et see on nagu kinopilet – maksad ja saad elamuse.
Ma ei teadnud, mida mängida. Lihtsalt vajutasin nuppe. Slotikad, mida ma ei mõistnud. Rullid, mis keerlesid. Ma kaotasin. Ja kaotasin. Ja kaotasin. Kümme minutiga oli läinud viisteist eurot. Mõtlesin, et see on kiire. Aga ma ei tundnud pettumust. Ma olin ju oodanud seda.
Siis ma nägin ühte mängu, mis tundus teistsugune. Seal oli number, mis kasvas iga sekundiga. Jackpot. Ma teadsin, et see on lõks. Aga ma olin uudishimulik. Panin oma viimase viie euroga. Keerutasin. Rullid peatusid. Mitte midagi. Aga siis – oot – midagi juhtus. Ekraan läks punaseks. Number peatus. Ma võitsin jackpoti. Väikse. Aga siiski. 320 eurot.
Ma ei suutnud uskuda. Istusin liikumatult. Mu õlu oli soojaks läinud. Aga ma ei pannud tähele. Ma vajutasin väljavõtmise nuppu. Vavada est protsess oli kiire. Ma pidin kinnitama oma identiteedi. Saatsin foto oma ID-kaardist. Kümme minutit hiljem oli raha teel. Järgmine hommik ärkasin ja see oli mu kontol.
Ma ei rääkinud kohe kellelegi. Ootasin paar päeva. Siis ütlesin oma naisele. Ta ei uskunud. Ta arvas, et ma olen mingi pettuse ohver. Siis ma näitasin talle pangakontot. Ta vaikis. Siis ta ütles: "Osta uus aken." Meie magamistoa aken oli katki juba aasta. Tuul puhus sisse. Talvel oli külm. Ma olin lubanud seda parandada, aga see maksis 300 eurot. Nüüd ma sain lubada.
Ma ostsin akna. Ja ma paigaldasin selle ise. See võttis terve päeva. Aga kui ma õhtul voodisse heitsin, ei puhunud tuul. Oli vaikne. Oli soe. Mu naine ütles: "See on hea." Ma olin nõus.
Sellest on nüüd kuus kuud. Ma olen käinud vavada est veel mõned korrad. Alati väikeste summadega. Mõnikord võidan natuke, mõnikord kaotan. Aga ma ei ole kunagi unustanud seda õhtut, kui mu viimane viis eurot tõi mulle uue akna. See ei ole lugu rikkusest. See on lugu sellest, et vahel on kõige ootamatumatel hetkedel kõige ootamatumad võimalused.
Mu poeg küsis hiljem: "Isa, kas sa kasutasid seda linki, mis ma andsin?" Ma ütlesin: "Jah." Ta naeratas. Ta ütles: "Ma ütlesin ju." Ta oli nii uhke. Ma lasin tal olla. Sest tegelikult – tal oli õigus. Mitte kõiges. Aga selles.
Nüüd, kui ma vaatan oma aknast välja, ma näen selget taevast. Tuul ei puhu enam sisse. Ja mul on hea meel, et ma tegin selle otsuse. Isegi kui see oli rumal. Isegi kui see oli risk. See tasus ära. Ja ma olen tänulik. Mitte kasiinole. Mitte rahale. Vaid sellele tundele, et vahel on elu lihtsalt lahke. Ilma põhjuseta. See on parim tunne maailmas. |
|
|

|
|
|
|
|
| Page 1 sur 1 |
|
|